Mireia Centre d'Estudis

 

Blog

MIREIA C.E ENTRE FOGONS!

En els temps que ens ha tocat viure – que no són sempre fàcils! -, els pares i les mares treballem i ens veiem sovint en la necessitat de deixar els nostres fills i filles a dinar a l’Escola, fet que per a molts suposa un gran esforç econòmic. Conscients d’aquesta realitat i amb l’objectiu que estigueu ben tranquils i informats, volem donar a les famílies una explicació el més clara posible de com es gestiona l’alimentació a la cuina de la nostra escola.

Els menús que oferim diàriament a  Mireia C.E no només són variats, sinó també nutricionalment equilibrats, pensant sempre en el tipus d’aliment i la quantitat necessària per tal que el desenvolupament de l’alumnat sigui l’adequat. Tots ells están elaborats amb productes de primera qualitat, respecten la piràmide alimentària recomanada per l’ OMS i segueixen el patró de la dieta mediterrània, la més completa i saludable segons les investigacions científiques. Incorporen setmanalment carn, peix, pollastre, ous, verdures, llegums, fruites, hidrats de carboni i làctis, tots imprescindibles per al bon funcionament de l’ organisme i per a mantenir en condicions òptimes la salut del nostre alumnat. Una vida sana comença amb una bona alimentació, adequada  a cada edat, acompanyada de la pràctica de l’esport i del seguiment d’hàbits saludables.

Els menús que elaborem a l’Escola respecten el cicle natural i els productes propis de cada temporada, és a dir, que es tracta del que es coneix amb el nom de cuina de mercat. A més, el nostre alumnat també gaudeix del plaer de menjar productes del nostre propi hort, que ells mateixos han conreat amb l’ajuda sobretot del professor Jaume Sardà, alhora que aprenen, per exemple, que “el tomàquet no neix de la llauna”.

A l’Escola oferim tracte personalitzat també pel que fa referència a l’alimentació, de manera que ens adaptem a les al.lèrgies, intoleràncies i/o trastorns alimentaris que pugui patir qualsevol dels nostres alumnes.

Finalment volem informar-vos que el personal de la cuina restem sempre a la vostra disposició per al que calgui (consultes, preguntes, suggerències…). Estem sempre al vostre servei. Si voleu alguna de les  receptes del dinar predilecte dels vostres fills i filles, us la facilitarem amb molt de gust per a què pogueu incorporar-la als vostres sopars o al cap de setmana. Si teniu problemes per a què el vostre fill o filla mengi algún tipus d’aliment (les verdures i el peix acostumen a ser els més conflictius), procurarem de posar-vos-ho més fàcil amb els nostres consells i receptes de cuina.

Us agraïm la vostra confiança i  desitgem un molt bon curs a tothom!